20 de agost de 2014
20.08.2014

Antifrau denunciarà el sindicat ultra Manos Limpias per calúmnies

Álvarez insinua que l'OAC no sap investigar perquè no va aprofitar les dades que li va facilitar

20.08.2014 | 07:53
L´exparella de Jordi Pujol fill, Victoria Álvarez, ahir

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) es querellarà per calúmnies contra el sindicat Manos Limpias, després que el seu secretari general, Miguel Bernad, hagi mantingut les seves crítiques a l'organisme per mirar cap a un altre costat davant la suposada corrupció durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. El director d'Antifrau, Daniel de Alfonso, va anunciar ahir que havien decidit querellar-se contra el sindicat ultradretà, una vegada han comprovat que no s'ha retractat de les seves acusacions.
La querella en qüestió es presentarà entre la primera i la segona quinzena de setembre per calúmnies, en entendre que el sindicat atribueix a l'Oficina un delicte d'omissió de perseguir delictes, segons De Alfonso.
Davant d'aquest anunci, el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va mantenir les seves crítiques i va assegurar que l'Oficina Antifrau de Catalunya es mou "en un tant per cent altíssim" només per "consideracions polítiques" i no per "consideracions legals". Bernad, a més, va replicar que quan Antifrau formalitzi al setembre la presentació de la querella, exhibiran davant l'opinió pública les proves que tenen que aquest organisme ha mirat cap a un altre costat per no actuar contra polítics de la Generalitat ni contra responsables d'entitats financeres catalanes. El sindicat també enviarà una carta al President de la Generalitat, Artur Mas, i als grups del Parlament sol·licitant que dissolguin l'OAC.
Bernad considera que l'existència d'Antifrau no està justificada, ja que s'ha limitat a actuar com un "comissari polític" al servei de la Generalitat.
En aquest sentit, va subratllar que en la carta també demanarà que tot el pes de les investigacions relatives a la corrupció política torni a recaure únicament en la Fiscalia Anticorrupció. Segons Bernad, el govern català va constituir el 2008 a instàncies del Parlament l'OAC amb l'objectiu de controlar des de Catalunya les seves indagacions, ja que la Fiscalia Anticorrupció depèn de Madrid. "Per què la van crear? Ja ho sabem. És una oficina fantasma", va exclamar.

Més fronts
Victória Álvarez -l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola- va suggerir ahir que el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya no sap investigar, perquè no va saber treure profit de les dades que li va facilitar sobre el moviment de diner negre per part del fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya. Álvarez va rebatre així el director de l'OAC, que dilluns va sostenir que les seves acusacions eren molt inconcretes i va apuntar que "buscava o bé diners o bé protagonisme". "La senyora Álvarez, amb tots els meus respectes, buscava protagonisme, perquè no ens concretava dades", va assenyalar De Alfonso dilluns passat. "Això és el que diu ell", va replicar Victòriò Álvarez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18