El líder d'ICV, Joan Herrera, va denunciar ahir l'actitud "obstruccionista" de l'expresident Jordi Pujol per "evitar" la investigació judicial, i va instar el President català, Artur Mas, que el Govern es personi com a acusació per salvaguardar el "bon nom" d'una institució com la Generalitat. En una entrevista a Efe, Herrera es va mostrar molt crític amb la decisió de Jordi Pujol i de la seva família de presentar una querella contra bancs andorrans per haver filtrat els seus comptes, mesura que qualifica de "lamentable, indecent i inacceptable".

"Pujol va parlar de transparència i de col·laboració amb la justícia i el seu compromís ha durat vint-i-cinc dies. Ara, aquesta col·laboració amb la justícia es tradueix en una actitud d'obstrucció, d'obstaculització i d'intentar evitar la investigació", va afirmar Herrera.

El dirigent ecosocialista considera que aquesta actitud "obstruccionista" cap a la justícia de l'expresident i del clan Pujol evidencia que "tenen moltes coses per ocultar" perquè d'altra manera, argumenta Herrera, reclamarien celeritat en les investigacions judicials.