Iñaki Urdangarin s'enfronta a una petició de condemna d'entre 17 i 34 anys de presó pels 24 delictes que se li imputen pel cas Nóos, la presumpta trama de desviament de fons públics entorn de l'institut sense ànim de lucre del mateix nom. Anticorrupció i la resta d'acusacions estan enllestint els escrits de qualificació provisional, que no seran lliurats al jutjat fins que la sala segona de l'Audiència decideixi qui s'asseurà al banc dels acusats.

L'acte del 25 de juny amb el qual el jutge José Castro va donar per finalitzada la instrucció, que ha estat recorregut a l'Audiència per nombroses parts, va complicar la situació processal d'Urdangarin. El magistrat va afegir nous delictes als que ja s'imputaven al cunyat del rei Felip VI després de l'acte en què se li va imposar una fiança de més de sis milions d'euros per fer front a les possibles penes econòmiques. Urdangarin està acusat de 5 delictes de prevaricació administrativa; 4 de malversació de cabals; 5 de frau a l'Administració Pública; 5 de tràfic d'influències; 2 contra la Hisenda Pública; i sengles d'estafa, falsedat de document mercantil i de document oficial.

Aquests 24 delictes no mereixeran les mateixes peticions de condemna, sinó que les acusacions calcularan els anys de privació de llibertat i d'inhabilitació per fets diferents. En la seva major part aquestes imputacions corresponen a les diferents subvencions públiques que el duc de Palma va obtenir del Govern balear, del valencià i els ajuntaments d'aquesta ciutat i Madrid.