El coordinador general de CDC, Josep Rull, va assegurar ahir que el seu partit va traslladar dimarts a l'expresident Jordi Pujol la "necessitat" que comparegui al Parlament, i va qualificar de decisió "estrictament privada" la querella de la família Pujol per vulneració del secret bancari.

En declaracions als mitjans a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, Rull va explicar que el coordinador de Règim Intern i Comunicació de CDC, Francesc Sánchez, va desplaçar-se a la residència de Pujol a Queralbs. La decisió que fos Sánchez qui anés a la trobada es va prendre perquè el dirigent de CDC estiueja a Ribes de Freser, a prop de Queralbs, segons va explicar Rull. Però com que Sánchez, a més de coordinador de Règim Intern, és responsable d'allò relatiu a representació del partit en assumptes judicials, Rull va voler deixar clar que la reunió es va cenyir a l'àmbit "estrictament polític", i en cap cas es van tractar qüestions judicials.

"És una persona que forma part de la direcció del partit. Que li ha traslladat la seva consideració sobre la necessitat que comparegui al Parlament? Sí, ho hem fet, no podem negar que ha estat així. Però res a veure amb un element jurídic, és estrictament polític", va insistir Rull. Així, va relatar que Sánchez "va anar-hi amb aquesta idea de veure'l i traslladar-li en termes estrictament polítics el que el partit creu que ha de fer", encara que en tot cas va matisar que ha de ser l'expresident el que prengui la decisió. "No hem demanat la compareixença, però en la mesura que hi ha una majoria que ho vol, cal ser respectuós i valdrà la pena que aquestes explicacions es puguin fer".

La querella

Rull va ser preguntat d'una altra banda sobre la decisió de la família de Jordi Pujol de presentar a Andorra una querella per vulneració del secret bancari i un recurs contra la comissió rogatòria del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz sobre els fons de la família al principat. "No tenim coneixement d'aquesta estratègia, més enllà del que ha sortit en els mitjans. És una decisió de la seva família, i no farem cap valoració. Hem iniciat un procés intern de refundació i no ens correspon valorar estratègies judicials de persones concretes. No participem de l'estratègia, és un tema estrictament particular", va reiterar.

Per la seva banda, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, no va voler comentar la querella que la família Pujol-Ferrusola havia presentat a Andorra. El secretari general d'Unió va considerar que aquesta estratègia de defensa "és una decisió personal que forma part de l'esfera privada de la família". Quant a la possible compareixença de Pujol al Parlament de Catalunya, va considerar que és una decisió personal però també que "un polític ha de donar explicacions".