El metge i infermera infectats amb Ebola a Libèria i que van ser traslladats fa tres setmanes als Estats Units per rebre un tractament experimental han superat la malaltia i han rebut l'alta mèdica a l'Hospital Universitari d'Emory d'Atlanta (Geòrgia).

El metge Kent Brantly, de 33 anys, i la infermera Nancy Writebol, de 59 anys, tots dos missioners que es van contagiar amb el virus mentre treballaven en un centre mèdic a Libèria, van rebre tractament amb el sèrum experimental ZMapp, mai abans utilitzat en humans.

Després que no es trobés rastre del virus a la sang, els dos missioners han estat donats d'alta del centre mèdic, que compta amb una àrea d'aïllament especialitzada per aquest tipus de casos.

"Els pacients no suposen una amenaça mèdica per la salut pública", ha assegurat Bruce Ribner, director mèdic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari d'Emory, en una conferència de premsa a la qual ha acudit el propi Brantly.

El religiós espanyol mort va ser tractat amb el mateix medicament

El religiós espanyol Miguel Pajares, la primera persona amb Ebola en sòl europeu, també va ser tractat amb ZMapp però no va poder superar la malaltia i va morir el passat 12 d'agost, pocs dies després de ser traslladat a Madrid.

El brot d'Ebola que fins ara ha afectat Libèria, Guinea, Sierra Leone i Nigèria ha causat almenys 1.350 morts, d'acord amb les últimes xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).