L'exministra Carme Chacón podria repetir com a cap de llista al Congrés dels Diputats del PSC per la demarcació de Barcelona en unes eleccions espanyoles si ho desitja. Així ho diu, en una entrevista a l'ACN, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, que ha contemplat aquesta possibilitat de manera molt natural.

L'intent de Chacón per liderar el PSOE, la seva absència el dia de la votació de la consulta al Congrés dels Diputats, o les seves declaracions sobre la relació entre Catalunya i Espanya i el procés obert no han tancat cap porta a l'exministra. Ans al contrari, Iceta lloa la seva figura i proclama que "seria bastant absurd" no tenir-la en compte, que "mentre vulgui, el PSC comptarà amb ella" i que Chacón "sempre tindrà un lloc al costat nostre".

Precisament aquesta plaça de candidata és la que, després dels episodis que va protagonitzar Chacón amb la consulta i el debat nacional, semblava que li resultaria complicada de repetir i que optar pel lideratge del PSOE li hauria tancat algunes portes per retornar a la primera línia política a Catalunya.