La Creu Roja espera que el comboi amb l'ajuda humanitària russa que es troba a la frontera russo-ucraïnesa des de fa dies entri a territori ucraïnès avui. "Els procediments duaners ja han començat i esperem que el comboi pugui ser enviat demà [avui]", va explicar el cap de la Creu Roja a Europa i Àsia Central, Lorán Korba. Els serveis duaners ucraïnesos, desplaçats al pas fronterer rus Donetsk, a la regió russa de Rostov, van confirmar haver començat la formalització de la càrrega russa. "A un quart de tres de la tarda la part ucraïnesa va iniciar els procediments de formalització de l'ajuda humanitària russa", va assenyalar un portaveu de la duana ucraïnesa.

D'altra banda, les autoritats ucraïneses van informar de la captura de dos blindats de les forces aerotransportades russes que van ser abandonats pels seus tripulants enmig d'un combat als afores de l'assetjada ciutat de Lugansk, a l'est d'Ucraïna. "En un dels blindats es va trobar tota la documentació, des del carnet de conduir d'un oficial rus fins als documents militars", va assegurar el portaveu del Consell de Seguretat Nacional i Defensa d'Ucraïna, Andrei Lisenko.

Lugansk ha estat gairebé destruïda pels combats i dos terços de la seva població, més de 400.000 habitants abans de l'inici del conflicte, han abandonat aquesta ciutat de l'est d'Ucraïna, va informar el comandament de les milícies separatistes prorusses.

"De la ciutat pràcticament no en queda res: la meitat dels edificis han estat destruïts o danyats, no hi ha ni llum ni aigua potable", va explicar un portaveu de l'estat major de les milícies prorusses. La ciutat, capital de la regió ucraïnesa homònima, és el segon bastió més important de les milícies separatistes.