El Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar aquest dimecres que l'impost sobre la producció termonuclear d'energia elèctrica presentat pel Govern de la Generalitat és inconstitucional perquè "no queda acreditada la seva finalitat ambiental" i, per tant, no es pot diferenciar "clarament" de l'impost estatal sobre el valor de la producció de l'energia elèctrica.

El dictamen arriba després que el PPC portés al Consell aquest mes de juliol diferents articles d'aquest projecte de llei perquè considerava que l'objecte de l'impost que es pretén crear és "plenament coincident amb l'estatal ja existent". El PPC acusava el Govern d'aplicar una doble imposició sobre un mateix fet.

El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, després de conèixer el dictamen del Consell de Garanties ha reclamat la supressió d'aquest impost. En aquest sentit, Rodríguez ha recordat que el seu partit ja va advertir que l'objecte de l'impost que es pretén crear és "plenament" coincident amb l'estatal ja existent.

Així mateix, el popular ha manifestat que "en cas de mantenir aquest impost, suposaria una doble imposició sobre un mateix fet". I ha destacat que el Consell de Garanties també ha dictaminat que el projecte de llei "no justifica suficientment el caràcter mediambiental del nou impost".

Finalment, Rodríguez ha instat ERC que "permeti a CiU votar les esmenes del PPC per suprimir aquest impost del projecte de llei".