El pseudosindicat Manos Limpias es querellarà la setmana que ve contra la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, per "provocació i proposició a la sedició", a més de "subversió de l'ordre constitucional", segons va explicar ahir el secretari general de l'organització, Miguel Bernad.

Segons va comentar ahir el mateix Bernad, el sindicat ultradretà està preparant la querella, que ja estarà redactada per a dimecres o dijous de la setmana que ve, amb l'"únic dubte" de si es presentarà a l'Audiència Nacional o en un jutjat d'instrucció de Barcelona, cosa que estan analitzant dos catedràtics de Dret Processal, segons Bernad.

"Forcadell ha anat més enllà de la llibertat d'expressió i ha passat de les paraules als fets. Ja no es pot emparar en una opinió, ja està habilitant els mecanismes per desafiar l'Estat de Dret, per a una subversió de l'ordre constitucional i que la consulta del 9 de novembre se celebri amb tot el full de ruta que ha dissenyat", va assenyalar el dirigent del sindicat ultradretà.

Els presumptes delictes que estaria cometent la presidenta de l'ANC, va dir Bernad, serien els de "provocació i proposició a la sedició", per una "subversió de l'ordre constitucional".

D'una altra banda, el secretari general de Manos Limpias ha anunciat que també es plantegen querellar-se contra el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, un cop s'aprovi la llei catalana de consultes i es firmi el decret de convocatòria de la consulta sobiranista del 9 de novembre, sota els presumptes delictes de "prevaricació i desobediència de resolucions judicials".

"Se'ls ha advertit per activa i per passiva que és una llei inconstitucional, i sabent que és il·legal i que, al cap de dues hores de sortir, l'Advocacia de l'Estat la recorrerà al Tribunal Constitucional, la tiren endavant", va afirmar Bernad.

Bernad va assegurar també que el sindicat d'ultradreta té "dades" que el 9 de novembre "es formalitzarà la consulta" encara que estigui prohibida. El líder del sindicat va afirmar que es basa "no només en manifestacions, sinó en fets concrets" i va assegurar que Forcadell és la líder d'un "full de ruta" dissenyat cap a la independència.

"La que porta tot el pes i la que lidera la societat civil catalana és aquesta senyora, amb el suport explícit d'ERC", va afegir el secretari general del sindicat, en relació a la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.