L'expresident Jordi Pujol compareixerà davant del Parlament quan la cambra legislativa catalana el citi per donar explicacions sobre l'herència del seu pare que no va ser declarada a les autoritats fiscals espanyoles, així ho publica aquest divendres 'El País'. Pujol ha pres la decisió de donar la cara davant del Parlament arran de la pressió del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya. Segons 'El País', Pujol tindria por que una negativa de l'expresident a donar explicacions comportaria un mal encara pitjor: la posada en marxa d'una comissió d'investigació, les conclusions de la qual podrien ser especialment delicades per al partit.

Pujol ha pres aquesta decisió, després de setmanes de meditar-ho, com a conseqüència de les pressions que els partits catalans han fet per tal que l'expresident s'expliqués i, en especial, per la insistència del seu propi partit, Convergència Democràtica de Catalunya.

Segons publica avui el diari 'El País', l'expresident ha arribat a "la convicció personal" que ha de rendir comptes, de forma extensa, davant la societat catalana. A més, un altre dels motius que l'han portat a prendre aquesta decisió és la seva defensa de les institucions d'autogovern.

La sessió podria celebrar-se el proper 2 de setembre, el mateix dia que la Comissió d'Afers Institucionals aprovi la convocatòria.