L'incendi que la matinada d'ahir va cremar cinc autobusos al municipi biscaí de Loiu ha estat reivindicat per un grup que reclama l'excarceració dels presos d'ETA malalts. El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha obert diligències d'investigació per aclarir la crema dels autobusos, de l'empresa de transports Lujua.

En el correu remès a EiTB, el grup explica que van col·locar petits artefactes a la part posterior dels vehicles.

Argumenten que, encara que ETA ha posat fi a la seva activitat armada, la situació dels presos ha empitjorat i afegeixen que, davant aquesta situació, no pensen quedar-se "mirant cap al cel".

En el correu indiquen que l'actual política penitenciària està dissenyada per castigar els presos i que "en la mesura que són militants" suposa castigar tot un moviment polític.

Sortu ha rebutjat la crema dels cinc autobusos i ha assegurat que "aquest atac s'emmarca totalment fora de l'estratègia de l'esquerra abertzale".

Segons Sortu, "aquest atac només beneficia aquells que pretenen perpetuar el conflicte, és a dir, aquells que vulneren diàriament els drets dels presos bascos".