23 de agost de 2014
23.08.2014

El Consell de Garanties dóna per bona la llei de consultes per cinc vots contra quatre

Voten a favor els consellers proposats per CiU i ERC i en contra els que van ser-ho pels socialistes, PP i Iniciativa

23.08.2014 | 08:34
Els membres del Consell amb els presidents de la Generalitat i el Parlament, el març de l´any passat

El Consell de Garanties Estatutàries ha validat per majoria la constitucionalitat del dictamen de la llei catalana de consultes populars no referendàries, encara que amb el vot en contra de quatre dels seus nou membres.
La majoria que ha forçat l'aprovació del dictamen avalant la totalitat de la llei de consultes està formada pel president del Consell de Garanties Estatutàries, Joan Egea, i pels consellers Àlex Bas, Francesc de Paula Caminal, Jaume Vernet i Joan Ridao. Egea, Bas i Caminal van ser elegits a proposta de CiU i Vernet i Ridao van ser proposats per ERC.
Els quatre membres del Consell de Garanties Estatutàries que discrepen del dictamen i han emès vots particulars són el vicepresident de l'ens, Pere Jover (que va ser escollit a proposta del PSC), i els consellers Eliseo Aja (també proposat pels socialistes), Marc Carrillo (elegit a proposta d'ICV-EUiA) i Carles Jaume (que va ser proposat pel PP).
El dictamen, de 159 pàgines i que ha estat lliurat al Parlament, avala de forma íntegra la norma que, si s'aprova definitivament, servirà com a marc legal al govern català per convocar la consulta sobiranista del 9 de novembre que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18