El líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha apuntat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que segurament no deixarà el seu escó al Parlament, aconseguit a les llistes del PSC.

Tot i assegurar que serà el setembre quan prendrà la decisió definitiva, Elena ha afirmat que "políticament" la seva gent li "recomanen" que no torni l'acta malgrat deixar el PSC i que l'aprofiti per "representar l'espai socialista que volem reconstruir".

"És necessària aquesta representació", al·lega. Elena, d'altra banda, s'ha mostrat "convençut" que si el corrent crític Moviment Catalunya abandona finalment el PSC s'uniran al partit que preparen amb NECat.

"Hi ha molta gent que em diu que el PSC va anar a les eleccions amb un programa electoral, han fet un gir i l'espai socialista que ha quedat orfe necessita representació". Aquest és el principal argument d'Elena per defensar la possibilitat de no renunciar a la seva acta de diputat, aconseguida amb les llistes del PSC.

El que sí que té clar Elena és que a final d'agost Avancem i Nova Esquerra Catalana (NECat) avançaran en un procés de fusió total o parcial per mantenir una mateixa marca electoral i poder presentar-se, sols o amb altres partits, a les municipals. En aquest sentit, Elena s'ha mostrat "convençut" que si el corrent crític del PSC Moviment Catalunya decideix escindir-se del partit com ja va fer Avancem, estarien inclosos en aquesta aliança amb NECat.

"Ells ara han d'aclarir quina és la seva posició. Totes són legítimes. I em sembla que tenen reunió el dia 6 i han de prendre decisions. Tenim converses i a partir d'aquí segur que arribarem a acords si decideixen seguir els passos d'Avancem", ha sentenciat.