23 de agost de 2014
23.08.2014

L'OMS reafirma que se subestima el brot a Libèria i Sierra Leone

L'organització alerta que hi ha molts casos de l'epidèmia que no han estat diagnosticats

23.08.2014 | 08:34

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va reafirmar ahir que la magnitud del brot d'Ebola que hi ha a Sierra Leone i Libèria ha estat subestimada per les autoritats i que hi ha "una quantitat de casos invisibles" que no han estat detectats pel sistema sanitari dels respectius països. En una avaluació de la situació en ambdós països, l'OMS va explicar que un altre fenomen que li permet afirmar que hi ha més casos que els reportats és que, tot just s'obre un centre de tractament, aquest queda immediatament atapeït de gent que té els símptomes de la malaltia.
Entre aquests nous pacients n'hi figuren molts que ni tan sols han estat identificats prèviament. Un dels exemples més recents d'un cas d'aquests el constitueix l'obertura d'un centre de tractament, proveït amb vint llits, a Monròvia, on immediatament van arribar un total de setanta pacients. Libèria i Sierra Leone concentren els casos de persones infectades i mortes per l'epidèmia d'Ebola. "Mai abans s'havia vist aquest fenomen en un brot d'Ebola", assenyala l'organització en un document distribuït a Ginebra.
Els experts de l'organisme internacional que es troben a Libèria també han confirmat que en zones rurals els cadàvers són enterrats sense notificar-ho als funcionaris de sanitat, de manera que les causes del decés no s'investiguen.
"Aquests són brots que es mouen ràpid, i creen reptes per a moltes de les entitats internacionals que aporten ajuda. La quantitat de personal, subministraments, equips, incloent-hi els equips de protecció personal, no són suficients per cobrir les necessitats", va indicar la institució sanitària mundial.
Els epidemiòlegs de l'OMS, que aquests dies treballen tant a Libèria com a Sierra Leone, estan treballant amb altres agències, inclosos Metges Sense Fronteres i el Centre de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units, per preparar estimacions més realistes del brot d'Ebola i de comunicar també la magnitud de les necessitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18