El PSOE ha demanat la compareixença al Congrés del president del govern, Mariano Rajoy, perquè informi de les intencions de l'executiu sobre la modificació de la legislació electoral per a l'elecció d'alcaldes.

La compareixença es podria debatre la setmana que ve si finalment es convoca la reunió de la Diputació Permanent del Congrés. El PSOE va anunciar dijous l'inici d'una ofensiva per intentar frenar la reforma electoral promoguda pel PP que pretén garantir l'elecció directa d'alcaldes.

El vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, ha qualificat de "completament absurda" la petició del PSOE de compareixença de Rajoy al Congrés, i ha dit que amb aquesta iniciativa vol "carregar-se el diàleg per l'elecció directa dels alcaldes". "Hem dit cent vegades que el setembre oferirem a tots els grups parlamentaris les nostres propostes i volem sentir les seves".

Més tard, el secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha afirmat que la reacció d'Arenas prova que el president del govern li "ha cedit el timó al PP". Luena s'ha preguntat "qui mana" en les files conservadores: "Gènova o Moncloa?".