Un terratrèmol de magnitud 6,0 ha sacsejat aquest diumenge el nord de Califòrnia (EUA), causant ferits i talls elèctrics, en el major tremolor registrat a la zona des del sisme de 7,0 graus a Loma Prieta del 1989, segons ha informat el Servei Geològic nord-americà (USGS, en anglès).

El terratrèmol s'ha produït cap a les 03.20 (10.20 GMT) i l'epicentre s'ha situat a deu quilòmetres de profunditat, a uns deu quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Napa i a poc més de 80 al sud-oest de Sacramento. Ha estat seguit mitja hora després per mitja dotzena de sismes de menor magnitud, el més gran dels quals ha arribat als 4 graus. Hi ha un 54% de possibilitats que es registri una rèplica forta en els pròxims 7 dies.

"El sisme de 6,0 graus a prop de l'Àrea de la Badia de San Francisco aquest matí ha estat el terratrèmol més gran que ha colpejat aquesta zona des del terratrèmol de Loma Prieta fa gairebé 25 anys", ha assenyalat l'USGS en el seu compte oficial de Twitter.

El capità del Departament de Bombers de Napa, Steve Becker, ha diy que hi ha informes de "nombrosos" ferits en aquesta localitat, però no ha proporcionat més detalls.

Un incendi en un aparcament d'autocaravanes ha destruït almenys tres habitatges a Napa, on el sisme ha omplert els carrers de maons, vidres trencats i altres runes.

Un terratrèmol que va sanyar el Bay Bridge

En el terratrèmol de Loma Prieta, l'octubre de 1989, van morir 63 persones, 16.000 habitatges van quedar destrossats i es va trencar part del Bay Bridge, el llarg pont que uneix San Francisco amb l'est de la badia, que des de llavors va ser renovat per resistir un nou sisme.