Les anàlisis realitzades a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid van confirmar que els dos homes que segueixen aïllats als hospitals de Barcelona i Saragossa no estan infectats per l'Ebola. D'altra banda, un ciutadà britànic que viu a Sierra Leone ha donat positiu al virus i un equip mèdic està valorant si se li proporciona l'atenció adequada. Es tracta del primer cas d'un infectat d'aquesta nacionalitat per la malaltia, que fins ara ha afectat Libèria, Guinea, Sierra Leone i Nigèria amb almenys 1.427 morts.

El diplomàtic senegalès de 36 anys va ingressar dijous a l'Hospital General de l'Hospitalet amb alguns símptomes de la malaltia. L'home, que viu a Barcelona, va viatjar al Senegal aquest juliol i entre els dies 17 i 19 d'aquest mes va visitar Guinea Conarky, encara que una zona allunyada de les regions d'aquest país on hi ha hagut casos d'Ebola. Des de Guinea es va desplaçar al Senegal, d'on dimecres va volar cap a Barcelona. Unes hores després d'aterrar, va començar a tenir febre i dolors generalitzats. Per això va acudir al centre hospitalari, on, tot i no tenir tota la simptomatologia de la malaltia, els metges van contactar amb el Clínic, que va decidir ingressar-lo al seu centre pel seu historial epidemiològic i pel fet d'haver estat a Guinea. Ahir, però, va quedar descartat que estigués infectat pel virus, com també el guineà de 38 anys que va ingressar a l'Hospital Royo Villanova de Saragossa.

En aquest cas, l'home està diagnosticat de malària, però no es descartava que també tingués Ebola. Els dos centres van remetre proves epidemiològiques a l'Institut de Madrid, que coordina la investigació sanitària a Espanya. En el cas de Saragossa, el pacient va arribar el 17 d'agost a Espanya després d'haver viatjat a Guinea. A l'home se li va aplicar el protocol davant de casos sospitosos d'Ebola, ja que divendres va acudir al servei d'Urgències de l'Hospital amb febre, mal de coll i cefalees. Tres dels requisits que fan que una persona sigui sospitosa, a més d'haver estat en un país afectat. I és que el dia 21, quan va ser atès al centre de salut Torreramona de Saragossa després de la seva tornada al país, no se li van detectar símptomes, encara que sí problemes respiratoris, i se'l va enviar a casa. En trobar-se pitjor, però, va decidir anar a l'hospital, on es va activar el protocol, se'l va aïllar i es van posar en contacte amb l'Hospital Royo Villanova, de referència a l'Aragó per a aquesta patologia.