Un terratrèmol de magnitud 6,1 va sacsejar ahir el nord de Califòrnia i va causar almenys 87 ferits i múltiples danys materials i talls elèctrics en el que va ser el major tremolor registrat a la zona des del sisme de 7,0 graus a Loma Prieta de l'any 1989.

El sisme es va produir quan passaven uns vint minuts de les tres de la matinada i l'epicentre es va situar a deu quilòmetres de profunditat, a uns deu quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Napa i a poc més de 80 quilòmetres al sud-oest de Sacramento, segons va informar el Servei Geològic dels Estats Units. Aquest organisme va calcular en un primer moment la magnitud del terratrèmol a 6,0 graus, però unes hores més tard la va canviar a 6,1. "El sisme prop de l'Àrea de la Badia [de San Francisco] d'aquest matí [en referència a ahir] ha estat el terratrèmol més gran que ha colpejat aquesta zona des del terratrèmol de Loma Prieta fa uns 25 anys", va assenyalar el Servei Geològic en el seu compte de Twitter.

El departament de Bombers de Napa va informar que hi havia fins a 87 persones ferides, entre les quals tres en estat greu i un nen que va ser rescatat entre la runa d'una xemeneia, segons apuntava el diari San Francisco Chronicle. Almenys 70 dels ferits van ser atesos al Centre Mèdic Queen of the Valley a Napa, on els empleats van habilitar un centre d'emergència a l'aparcament per rebre els afectats, va indicar el rotatiu.

Diverses incidències

Un incendi en un aparcament d'autocaravanes va destruir almenys quatre habitatges a Napa, on el sisme va omplir els carrers de maons, vidres trencats i altres enderrocs. Segons el diari local, també es van registrar múltiples informes de talls en el subministrament energètic, fuites de gas i inundacions a l'àrea de la Badia de San Francisco, mentre que uns 20.000 abonats es van quedar sense electricitat.

Encara no s'ha determinat la causa principal del terratrèmol, però el Servei Geològic nord-americà va indicar en el seu compte de Twitter que "sospita" de la secció de Browns Valley, a la falla de West Napa.