La cancellera alemanya, Angela Merkel, va anunciar ahir que el seu país donarà suport a Luis de Guindos perquè sigui el pròxim president de l'Eurogrup perquè considera que ha demostrat ser un "excel·lent" ministre d'Economia en "temps difícils".

La cancellera Merkel va expressar així el seu suport a la candidatura de De Guindos per presidir l'Eurogrup, durant la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el president del govern, Mariano Rajoy.

El president espanyol, per la seva banda, va subratllar la preparació del titular d'Economia, i va explicar d'altra banda que ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, proposant que Miguel Arias Cañete sigui comissari. Sobre la proposta de l'exministre d'Agricultura, la cancellera no va opinar, ja que va dir que correspon a l'executiu espanyol presentar els seus candidats.

El president espanyol va dir que Luis de Guindos és una persona amb preparació i capacitat suficient per presidir l'Eurogrup i que, a més a més, ha estat al capdavant d'aspectes molt importants de l'economia espanyola. "Ha demostrat que d'una situació d'extrema dificultat ha sabut passar a un país que comença a créixer i a corregir els seus desequilibris", va concloure.

Rajoy va recordar que el Consell Europeu es reunirà el proper dia 30 d'agost per tancar el nomenament del nou president i de l'alt representant de política exterior i va animar a ser capaços d'acordar aquests nomenaments perquè es posin a treballar "com més aviat" millor davant els reptes que té al davant la Unió Europea.

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sán- chez, va demanar ahir al cap del govern, Mariano Rajoy, que no es preocupi per "col·locar" el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i l'exministre d'Agricultura Mi-guel Arias Cañete a la Unió Europea, sinó per "posar a treballar totes les institucions per crear ocupació per a tothom".

Sánchez va respondre així els periodistes en una visita a un centre d'atenció a dones maltractades en ser preguntat per la reunió que van mantenir a Galícia Rajoy i la cancellera alemanya, Angela Merkel, per acordar els llocs que ocuparà Espanya en el disseny de l'Eurogrup i de la Comissió Europea.