La policia i els jutjats de Cadis han tramitat 916 expedients d'expulsió després de l'arribada de 1.409 immigrants a la costa gaditana entre el 4 i el 12 d'agost, mentre que 543 persones romanen en diferents centres de internament d'estrangers (CIE) i 546 han estat derivades a diferents ONG.

Així ho ha informat el diputat popular Leopoldo Barreda a la Diputació Permanent del Congrés, en la qual IU i PSOE han demanat la compareixença del president del govern, del ministre de l'Interior i de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social perquè informin sobre la situació creada i les mesures adoptades després de l'arribada massiva d'immigrants des de principi d'agost.

Tant el PSOE com IU i UPyD han sostingut que el govern ha de donar explicacions davant de la "vulneració de drets fonamentals" dels immigrants a les fronteres i han demanat una solució humanitària, i no només policial, davant l'arribada massiva de subsaharians.

El diputat del PP ha assegurat que es compleix la llei i ha explicat que entre el 4 i el 12 d'agost van arribar a les costes gaditanes procedents de Tànger un total de 1.409 immigrants a 113 embarcacions.

Com a conseqüència d'aquesta arribada d'immigrants fins ahir -25 d'agost- s'havien tramitat 916 expedients d'expulsió, segons Barreda, que ha precisat que 543 immigrants romanen en diferents CIE de la península i 546 han estat derivats a ONG.

Per tant, quedarien unes 340 persones a Tarifa, de les quals 90 ja han estat o seran traslladades a CIE de Madrid i Barcelona; 78 han estat o seran lliurades en breu a ONG, i set han quedat en llibertat, amb tramitació prèvia de l'expedient d'expulsió i després de comprovar que tenen recursos i família a Espanya.