La líder d'UPyD, Rosa Díez, s'ha doblegat a les pressions i ha decidit convocar un Consell Polític extraordinari el 6 de setembre per debatre als òrgans interns la possibilitat de pactar amb Ciutadans, una idea de l'eurodiputat Francisco Sosa Wagner que ha generat una agra polèmica entre dirigents del partit a través dels mitjans.

Rosa Díez, en declaracions al Congrés, on ahir se celebrava una reunió de la Diputació Permanent, va explicar la seva decisió de citar el Consell Polític perquè sigui l'òrgan "competent" el que abordi "el que es discuteix en els mitjans" i que són qüestions importants per a un partit.

Qüestions -en al·lusió a la possible aliança electoral amb Ciutadans, que Díez no ha citat de manera expressa- que no permeten a UPyD centrar-se "en el que és veritablement important per als ciutadans, que és resoldre els seus problemes".

UPyD, ha subratllat, "té clar" que no és més que un instrument per resoldre els problemes dels ciutadans i, per tant, la líder d'aquest partit ha dit que contribuirà que es dediqui "tot l'esforç" a resoldre el que de veritat preocupa a la gent.

Tancar el debat

Amb la celebració d'aquest Consell Polític extraordinari, UPyD vol tancar un debat bastant aspre que han protagonitzat en els últims dies diversos dirigents del partit magenta arran de la proposta de Sosa Wagner de pactar amb la formació d'Albert Rivera plantejada en els mitjans i criticar l'autoritarisme de la seva partido.