El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha contestat avui al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que "som gent seriosa que complim amb els compromisos", de manera que el 9 de novembre "posarem les urnes", i ha garantit "unitat" perquè Catalunya pugui decidir el seu futur.

La nova direcció col·legiada de CDC s'ha reunit avui per primera vegada després del parèntesi estival, amb Rull al capdavant, per preparar un intens calendari polític, marcat per la consulta sobiranista, la refundació del partit, el cas Pujol i el debat de política general de mitjans setembre.

En declaracions als mitjans una vegada conclosa la reunió, que ha durat gairebé tres hores, el número dos de CDC ha tret ferro a les advertències del president d'ERC, qui ahir va assegurar que no hauria nous acords amb CiU si "no es complien" amb els actuals, en un clara referència al referèndum del 9 de novembre.

"Nosaltres som gent seriosa i complim els pactes. Hi ha un element bàsic perquè el procés culmini amb èxit, que és la unió, ja hem construït una unitat molt sòlida i l'anem a mantenir", ha garantit el dirigent de CDC i, en aquest sentit, ha insistit que "posarem les urnes" el 9 de novembre perquè Catalunya pugui decidir el seu futur.

En aquest context, Rull ha indicat que CDC vol ser una "eina útil" per als ciutadans davant el quadrimestre "més transcendent de la història recent de Catalunya", amb el repte de la consulta sobiranista del 9 de novembre.

"Posarem les urnes. Catalunya vol decidir el seu futur i, per tant, comencem aquest curs amb molta força i energia, sabent les dificultats que tenim, però volem donar confiança als ciutadans i la determinació per afrontar aquest repte democràtic del dret a decidir", ha dit de forma categòrica el número dos de CDC.

Així, Rull ha assegurat que en CDC "tenim molt clar cap a on volem anar", i ha apel·lat reiteradament a la "unitat" entre els partits proconsulta perquè el procés sobiranista culmini amb "èxit".

A la reunió ordinària d'avui de CDC per preparar el nou curs polític ha participat la nova direcció col.legiada del partit integrada per deu persones, amb l'excepció de Pere Macias, que es trobava al Congrés dels Diputats.

A més de Rull, han estat presents Lluís Corominas, vicesecretari general de Coordinació Institucional; Francesc Homs, vicesecretari general d'Estratègia de CDC; Jordi Turull, president i portaveu del grup parlamentari de CiU; Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació; Irene Rigau, presidenta del Consell Nacional de CDC; Xavier Trias, president de la Comissió Nacional de Política Municipal; Meritxell Borràs, presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial de la formació, i Mercè Conesa, portaveu del partit.

Aquesta nova direcció col·legiada de partit serà ratificada en el Consell Nacional que CDC ha convocat per al dissabte 6 de setembre, amb la vista posada en la seva refundació després de l'era Pujol.