El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reunirà el dimecres de la setmana que ve, 3 de setembre, amb el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a Barcelona. El cap del Govern de la Generalitat rebrà el líder socialista al migdia al Palau de la Generalitat, segons van informar ahir fonts del PSOE.

Es tracta de la primera trobada que el President de la Generalitat de Catalunya tindrà amb el nou líder del partit socialista, el qual ja es va reunir el 28 de juliol amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquella trobada va tenir lloc al palau de la Moncloa. En aquella mateixa reunió Sánchez va assegurar que hi va haver "més diferències que coincidències", encara que tots dos van coincidir que la consulta sobiranista de Catalunya no pot celebrar-se perquè consideren que és "il·legal".

Per al PSOE, l'"única" solució a l'encaix de Catalunya a Espanya passa per portar a terme una reforma federal de la Constitució, que després hauria de ser sotmesa a la consulta del conjunt dels espanyols.