El coordinador general de CDC, Josep Rull, va contestar ahir al líder d'ERC, Oriol Junqueras, i va afirmar que "som gent seriosa que complim amb els compromisos", de manera que el proper 9 de novembre "posarem les urnes", i va garantir "unitat" perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. La nova direcció col·legiada de CDC es va reunir ahir per primera vegada després del parèntesi estival, amb Rull al capdavant, per tal de preparar un intens calendari polític, marcat per la consulta sobiranista, la refundació del partit, el cas Pujol i el debat de política general de mitjan setembre. En declaracions als mitjans de comunicació una vegada conclosa la reunió de la direcció del partit, que va durar gairebé tres hores, el número dos de CDC va treure ferro a les advertències del president d'ERC, el qual dimarts passat va assegurar que no hi hauria nous acords amb CiU si "no es complia" els actuals, en una clara referència al referèndum sobre la independència de Catalunya previst per al proper 9 de novembre.

"Nosaltres som gent seriosa i complim els pactes. Hi ha un element bàsic perquè el procés culmini amb èxit, que és la unió, ja hem construït una unitat molt sòlida i la mantindrem", va garantir el dirigent de CDC i, en aquest sentit, va insistir que "posarem les urnes" el 9 de novembre perquè Catalunya pugui decidir el seu futur.

Els arguments

En aquest context, Rull va indicar que CDC vol ser una "eina útil" per als ciutadans davant el quadrimestre "més transcendent de la història recent de Catalunya", amb el repte de la consulta sobiranista del 9 de novembre. "Posarem les urnes. Catalunya vol decidir el seu futur i, per tant, comencem aquest curs amb molta força i energia, sabent les dificultats que tenim, però volem donar confiança als ciutadans i la determinació per afrontar aquest repte democràtic del dret a decidir", va dir de forma categòrica el número dos de Convergència Democràtica.

Així, el coodinador general de la formació va assegurar que a CDC "tenim molt clar cap on volem anar", i va apel·lar reiteradament a la "unitat" entre els diferents partits que estan a favor de la consulta sobre la independència perquè el procés sobiranista culmini amb "èxit". A la reunió ordinària que ahir va celebrar CDC per preparar el nou curs polític hi va participar la nova direcció col·legiada del partit, que està integrada per deu persones, amb l'excepció de Pere Macias, que es trobava al Congrés dels Diputats. Aquesta nova direcció col·legiada del partit serà ratificada en el Consell Nacional que Convergència va convocar per al dissabte 6 de setembre, amb la vista posada en la seva refundació després de l'era Pujol.

Per la seva banda, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, va fer una crida al consens després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, alertés el President de la Generalitat, Artur Mas, que "els acords futurs dependran del compliment dels acords presents". El titular de la cartera de Cultura va dir, a més a més, que les paraules del republicà no s'havien de prendre com una amenaça.