El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es reunirà demà, dissabte, que ve a Barcelona amb el seu homòleg francès, Bernard Cazeneuve, per analitzar diversos assumptes en matèria d'immigració irregular.

La seu de la delegació del govern a Catalunya acollirà la trobada dels titulars d'Interior dels dos països, que analitzaran la lluita contra la immigració irregular, els fluxos d'immigrants clandestins amb destinació als països de la Unió Europea (UE) i la situació migratòria al Mediterrani.

Tots aquests assumptes seran tractats des de la perspectiva bilateral i de la UE, segons informa Interior en un comunicat. Aquesta serà la segona reunió d'alt nivell que Fernández Díaz mantindrà sobre aquest assumpte els últims dies de l'estiu, després de la celebrada abans-d'ahir amb el seu homòleg marroquí, Mohammad Hasad, a la localitat magribina de Tetuan i a qui va agrair la "rapidesa i la resposta" de les forces policials de Rabat en la crisi migratòria d'aquest mes. Cal recordar que la primera quinzena d'agost van arribar més de 1.400 immigrants a les costes de Cadis i només el dia 12 un total de 755 persones que viatjaven en 78 embarcacions inflables van ser rescatades en aigües de l'estret de Gibraltar.

Fernández Díaz i Hasad van subratllar la coordinació i comunicació sobre aquest assumpte i van reiterar el seu compromís perquè la lluita contra la immigració irregular es faci "en un marc de respecte absolut als drets humans i de la dignitat de les persones".