Almenys 43 cascos blaus de l'ONU, procedents de Fiji, van ser retinguts per rebels sirians a la zona dels Alts del Golan, a l'àrea fronterera entre Síria i Israel, mentre que a 81 se'ls impedeix desplaçar-se pel lloc. El director de l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH), Rami Abderrahman, va acusar el gihadista Front del Nusra, filial d'Al-Qaida a Síria, d'estar al darrere d'aquest segrest.

"Nacions Unides està fent tots els esforços per garantir la posada en llibertat dels cascos blaus detinguts i restablir la total llibertat de moviments de la força a la seva àrea d'operacions", va assegurar l'ONU en una nota oficial.

Paral·lelament, el grup radical Estat Islàmic (EI) ha executat en les darreres hores 120 efectius de les forces del règim sirià capturats després d'haver fugit de l'aeroport militar d'Al Tabqa, que està en mans dels gihadistas des de fa quatre dies. Segons va explicar l'Observatori Sirià de Drets Humans, els soldats executats estaven amagats en un punt entre la localitat de Al Tabqa, a la província septentrional de Al Raqa, i la zona d'Azraya.

Un comboi de l'Exèrcit sirià enviat des de la ciutat de Al Salmiya a la zona no va aconseguir rescatar aquests militars, però una altra columna militar va aconseguir ajudar uns 60 oficials i soldats que també es trobaven amagats prop de Azraya.

Combatents de l'Estat Islàmic van incendiar també tres jaciments de cru a la localitat de Zemar, ubicada a la septentrional província iraquiana de Nínive, després de combats amb les tropes kurdes peixmergues. Els terroristes van perpetrar aquesta acció com a represàlia per les baixes patides a mans dels peixmergues.

El grup radical Ansar Beir al Maqdis (Seguidors de la Casa de Jerusalem) va reivindicar ahir la decapitació de quatre homes a la península egípcia del Sinaí, als quals acusa de col·laborar amb els serveis secrets d'Israel, Mossad.

Aquesta és la primera vegada que els gihadistes egipcis emulen els seus col·legues del grup radical Estat Islàmic (EI), que han decapitat una gran quantitat de rivals a Síria i l'Iraq. Un vídeo difós a fòrums usats habitualment pels gihadistes mostra el moment de l'execució, perpetrada a principi de mes en un zona desèrtica.

Nou membres d'Ansar Beit al Maqdis apareixen a la cinta, flanquejats per tres tot terrenys i banderes del grup, mentre que els suposats espies es troben agenollats i amb els ulls embenats. "Déu ha fet possible que els vostres germans mujahidins d'Ansar Beit al Maqdis descobrissin una cèl·lula d'espionatge que treballa per a la Mossad i està implicada en el vessament de sang dels mujahidins", diu un dels gihadistes, llegint un comunicat. A la nota també amenaça "els jueus i els que espien per a ells" de venjar els seus atacs i descobrir els seus amagatalls. "El nostre missatge als jueus és que la umma (nació musulmana) va despertar de la seva letargia i Déu li mostra els plans dels jueus contra els musulmans", adverteix.

Finalment, assenyala que no oblidaran les víctimes de la veïna franja palestina de Gaza i demana la col·laboració de la població del Sinaí per trobar els espies. Després de la revolució del 2011 a Egipte que va enderrocar Hosni Mubàrak, diversos grups gihadistes es van fer forts al Sinaí, i van intensificar les seves operacions.