El secretari general adjunt de CiU i dirigent de CDC, Lluís Maria Corominas, ha assegurat, en una entrevista a l'ACN, que el Consell Nacional conjunt que els dos partits nacionalistes celebren aquest dissabte hauria de servir per "fer més sòlida" la federació. Després d'un estiu amb declaracions creuades entre dirigents de CDC i Unió i una certa tensió entre les dues formacions, Corominas aposta així per aprofitar la cita per iniciar "una nova etapa" que posi en valor "la feina ben feta conjuntament" i seguir fent de CiU "un instrument vàlid".

A més, Corominas s'ha mostrat confiat que CDC i Unió "es posaran d'acord" en la recomanació del vot per al 9-N. "Històricament, sempre ho hem fet", diu. Convergència Democràtica i Unió Democràtica celebren aquest dissabte un consell nacional conjunt que ha de ratificar en els càrrecs Ramon Espadaler com a secretari general de CiU i Lluís Maria Corominas com a secretari general adjunt, en substitució de Josep Antoni Duran i Lleida i Xavier Trias. La cita, però, és també el primer punt de trobada de les dues formacions després que durant l'estiu s'hagin escoltat declaracions i retrets entre dirigents convergents i democristians.

En una entrevista a l'ACN, Corominas ha volgut treure ferro a aquests episodis, i ha emmarcat les declaracions en un context "d'enganxades a dins de tots els partits". "No hi ha un tema sòlid de discrepància forta, ni molt menys", ha sentenciat.

En aquest sentit, el que serà nou secretari general adjunt aposta per aprofitar l'esdeveniment d'aquest dissabte com a punt de partida "d'una nova etapa". Es tracta, segons ell, "d'agafar tot allò que teníem ja de bo i funcionava bé, i buscar tot el que podem fer per anar més enllà", sobretot de cara a una tardor políticament "molt important". "La federació de CiU, que ha estat un instrument vàlid, ha d'adaptar-se i ser més sòlida, per afrontar aquesta nova etapa i que sigui un instrument vàlid també per al futur", ha assegurat Corominas.