La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va dir ahir que la decisió de celebrar la consulta el 9 de novembre correspon a Catalunya i, "de cap manera", a un tribunal com el Constitucional, que veu "deslegitimat" i "completament polititzat".

En declaracions a TV3, Forcadell es va pronunciar en aquests termes sobre el doble recurs que previsiblement presentarà el govern espanyol contra la llei de consultes que s'aprovarà el setembre al Parlament de Catalunya, així com també el recurs que preveu presentar contra el decret de convocatòria del referèndum previst per al 9 de novembre.

Forcadell, que va reconèixer que el procés sobiranista "no és fàcil", va precisar, tot i això, que tenen clar que "la decisió [de celebrar la consulta sobiranista] ha de ser del poble català i dels seus representants, de cap manera d'un tribunal". Respecte al referèndum d'independència d'Escòcia del 18 de setembre, Forcadell ha posat en valor la seva convocatòria sigui quin sigui el resultat, perquè "demostra davant del món que els problemes polítics es resolen políticament i no judicialment".