La vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, va lamentar ahir que no es pot "anar constantment amb accions preventives i amenaçant d'anul·lar lleis que no existeixen", en referència a l'anunci del govern espanyol de portar la llei de consultes al Tribunal Constitucional (veure notícia principal de la pàgina).

Preguntada pels escenaris de futur que es poden esdevenir en les properes setmanes i pel paper del Tribunal Constitucional en el procés cap a la consulta sobre el futur de Catalunya prevista per al 9 de novembre, la vicepresidenta de l'executiu català va insistir ahir que s'ha d'anar "pas a pas". "Hi ha un instrument jurídic, la Llei de consultes populars, que el mes de setembre, espero que abans de la Mercè, pugui ser aprovada. Aquesta es l'eina que ens ha de permetre expressar aquest anhel col·lectiu", va afirmar la número dos del govern de Mas.

La vicepresidenta catalana va rebre ahir un document de suport a la consulta per part de l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra. "No afluixeu. Estem amb vosaltres", va dir el batlle a Ortega, que li va respondre de seguida. "No dubtis, alcalde, que no afluixem. Està tot preparat. Hem estat tot el mes d'agost treballant incansablement", va assegurar la vicepresidenta del Govern de la Generalitat.

Ortega va reconèixer, en rebre el document de suport, que "aquesta expressió del poble i unànime de les forces polítiques és un gran escalf per al Govern de la Generalitat". Abans del lliurament, Ortega va visitar el Museu d'Eines del Pagès de Sant Climent, "una terra de treballadors i lluitadors; el que el país, més que mai, avui necessita", va escriure la vicepresidenta en el llibre d'aquest equipament.