El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha indicat que el 3 de setembre que ve oferirà al President de la Generalitat, Artur Mas, renovar "entre tots el pacte constitucional".

Sánchez, durant la visita a un menjador social de Missatgers de la Pau a Madrid, ha assegurat que a Mas li oferirà Constitució en la primera entrevista que tots dos mantindran la setmana que ve.

També ha mostrat el seu suport al PSC i al seu líder, Miquel Iceta, en la seva aposta per fer costat al Govern de CiU si decideix no convocar la consulta sobiranista.

Segons el seu parer, "Espanya i Catalunya necessiten líders polítics que anteposin els interessos de la societat als partidaris i això és el que ha fet Iceta: demostrar el lideratge i l'altura política que mereix ara mateix la societat espanyola, que és molta".

Sánchez ha afegit que anteposar els interessos de la societat als interessos partidaris i anteposar "la convivència a la ruptura que s'està produint" a la societat catalana "diu molt i molt bé del líder dels socialistes catalans", que el tindrà al seu costat en aquesta proposta.

Justament Miquel Iceta va demanar ahir al President català, Artur Mas, que "faci les coses bé" i "no posi les coses fàcils a qui no volen que no hi hagi consulta", ja que és obvi que el PP "farà l'impossible" perquè no se celebri.

"Mas sempre diu que farà les coses bé, i efectivament intentem fer les coses bé i no posar-ho fàcil als que no volen que hi hagi consulta", ha explicat Iceta en declaracions als mitjans a Palafrugell (Baix Empordà).

Així, ha insistit que, malgrat que el seu partit votarà a favor de la llei catalana de consultes, la doble pregunta de la consulta del 9 de novembre "no pot ser emparada" per aquesta llei, cosa que seria "un greu error".