La ministra d'Interior britànica, Theresa Mayo, va anunciar que el Regne Unit ha elevat la seva alerta per terrorisme de "substancial" a "severa" davant l'evolució dels conflictes a Síria i l'Iraq. El nou nivell d'alerta és el quart grau en una escala de cinc i significa que un atac terrorista és "altament probable", si bé Mayo va destacar que Londres no té informació que apunti cap a un atac "imminent".

"L'avanç en el nivell d'amenaça està relacionat amb els esdeveniments a Síria i l'Iraq, on grups terroristes estan planejant atacs contra Occident", va detallar la ministra. "Alguns d'aquests plans involucren previsiblement combatents que han viatjat allà des del Regne Unit i Europa per prendre part en aquests conflictes", va afegir.

Per altra banda, l'avanç del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a l'Iraq ha provocat el desplaçament forçat de 850.000 persones en un mes i ha elevat a 1,6 milions el nombre total de persones que han abandonat la seva llar des del gener passat degut a la violència. L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va revelar que els desplaçats estan en 1.577 llocs després de l'agreujament del conflicte armat a les províncies de Anbar i Nínive.

L'Estat Islàmic ha decapitat un combatent de les forces kurdes o peixmergues, segons un vídeo en el qual el grup gihadista amenaça el govern de la regió autònoma del Kurdistan iraquià i els Estats Units per la seva lluita contra els extremistes al nord de l 'Iraq. En un vídeo titulat Missatge amb sang es veu un combatent kurd agenollat a terra a prop d'una mesquita a la ciutat septentrional de Mossul i envoltat per tres gihadistes de l'EI. Un d'aquests gihadistes amenaça de mort el president dels EUA, Barack Obama, i el seu poble per la seva "intervenció flagrant" a l'Iraq.

L'ONU continua les gestions per aconseguir la llibertat dels cascos blaus detinguts dijous a l'altiplà del Golan per un grup radical islàmic.

Nous atacs a Mossul

Les forces nord-americanes van portar a terme quatre atacs aeris més contra les posicions de l'Estat Islàmic a les proximitats de la presa de Mossul, al nord de l'Iraq. Els atacs van destruir quatre vehicles armats de l'EI i en van danyar greument un altre.