L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, una de les autoritats de la comunitat benedictina més respectada, ha condemnat l'atemptat de París i ha fet una crida per evitar que aquest succés obri "un conflicte que porti a una relació de suspicàcia entre les religions".

"Davant l'atemptat de París manifesto la meva condemna total per la crueltat, pel terrorisme, per la violència que això suposa; i d'una altra banda lamento la violència creixent que hi ha a molts llocs i que destrueix la vida de les persones, que denigra la dignitat humana i que mina la convivència entre les persones i els pobles", ha dit l'abat.

Segons el religiós, "hem d'evitar que això sigui un conflicte que porti a una relació de suspicàcia entre les religions. La societat ha de reflexionar sobre aquests fets i prendrà les mesures necessàries dins del que és just".

"D'una altra banda, -ha afegit el monjo benedictí- aquest fet de París em porta a pensar també en el que cada dia passa a Orient Mitjà, en alguns països, on els cristians i una altra gent, fruit de la seva creença i de les seves conviccions, es veuen perseguits, es veuen expulsats de les seves cases, es veuen també assassinats".

"Cal parar tot aquest procés i anar construint una societat més harmònica, més fraterna, més respectuosa de la forma de pensar de cadascun", ha conclòs l'abat de Montserrat.