El fiscal en cap de Lleida va confirmar la presentació d'una querella contra dos càrrecs de la Diputació de Lleida. Es tracta del coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, i de la cap d'Organització i Gestió, Marlen Minguell, per un presumpte cas d'assetjament laboral a dos funcionaris.

Els dos afectats serien un tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, Josep Maria Veganzones, i l'exinterventor de la mateixa institució, Josep Mateu.

El fiscal acusa a Gerard Serra i a Marlen Minguell d'escorcollar els ordinadors dels funcionaris que suposadament per haver filtrat informació confidencial a la premsa i d'apartar-los finalment del seu lloc de treball, l'octubre passat. Per la seva banda, des de la Diputació de Lleida asseguren que la querella és un tràmit un conflicte laboral intern.

La investigació d'aquest cas de presumpte assetjament laboral va començar fa més de quatre mesos enrere. En aquell moment, els dos funcionaris suposadament assetjats, Josep Maria Veganzones i Josep Mateu, haurien presentat una denúncia.

Finalment, dimecres de la setmana passada la fiscalia va presentar la querella al jutjat un cop s'havien tancat totes les investigacions corresponents.

Al llarg del passat mes de desembre passat, el jutge va admetre a tràmit una denúncia de la Diputació de Lleida contra l'ex interventor Josep Mateu per la presumpta filtració de dades protegides i confidencials.

Una altra denuncia

A banda, el Sindicat de Funcionaris també va presentar una altra denúncia per l'assetjament al seu delegat i tècnic informàtic, Josep Maria Veganzones, fet que ja es va jutjar el passat 28 de febrer. No obstant això, el cas encara està pendent de la resolució judicial.

Per la seva part, des de la Diputació de Lleida, on treballen els presumptes assetjadors laborals Gerard Serra, coordinador de Noves Tecnologies, i Marlen Minguell, cap d'Organització i Gestió, asseguren que la querella és un tràmit i que es tracta d'un conflicte laboral d'àmbit intern.

Amb tot, més enllà de tractar-se d'un conflicte intern, la Diputació de Lleida compta amb dos treballadors acusats d'assetjar laboralment a dos funcionaris.