Un jutge ha imputat l'expresident de la Federació d'Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC) Francisco García Prieto i altres membres de l'antiga cúpula per desviar suposadament en benefici seu 1,7 milions d'euros de guanys de la Fira d'Abril i 600.000 euros de subvencions públiques.

En un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona, Jordi Lluís de Prada, ha citat com a imputat García Prieto per al proper 19 de maig, mentre que els altres imputats -entre ells, dos dels seus fills- hauran de comparèixer com a imputats els dies 20 i 21 de maig. El jutge ha acordat imputar García-Prieto i l'antiga cúpula de la FECAC arran de sengles denúncies de la Fiscalia i de la Hermandad Rociera Andaluza Virgen del Rocío La Esperanza, que l'acusen de desviar en el seu benefici importants sumes de diners a través d'una gestió deslleial.

En les dues denúncies, que ara s'han acumulat en un únic procediment, s'acusa els imputats pels delictes d'administració deslleial, falsedat documental, disposició fraudulenta de béns, apropiació indeguda i delicte contra la Hisenda Pública.

La Fiscalia va denunciar el gener passat Francisco García Prieto i altres membres de la seva cúpula per desviar en el seu benefici 1,7 milions d'euros de guanys de la Fira d'Abril i més de 600.000 euros de subvencions públiques. El fiscal va acusar l'expresident de la FECAC, dos dels seus fills, l'exvicepresident Juan Miguel Terrino, quatre antics membres de la cúpula de l'entitat i proveïdors habituals de l'organització. La denúncia contra la FECAC, organitzadora de la Fira d'Abril de Barcelona i d'altres esdeveniments, va ser presentada davant les sospites d'irregularitats en la comptabilitat quan era presidida per García Prieto, que va plegar el 2013.

La Fiscalia creu que l'antiga cúpula de la FECAC va aconseguir desviar en el seu benefici les subvencions que rebia de les administracions per a l'organització d'esdeveniments culturals i socials, mitjançant la confecció de factures falses o inflades per justificar el destí dels diners públics, entre els anys 2008 i 2013.

El ministeri públic xifra en més de 600.000 euros les ajudes que podrien haver estat desviades mitjançant la facturació falsa, procedents de la Generalitat, la Junta d'Andalusia, l'Ajuntament de Barcelona i el de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), així com de la Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa, principalment destinades a l'organització de la Fira d'Abril.