El judici per les suposades irregularitats en la contractació de la Generalitat valenciana amb la trama Gürtel per al muntatge de l'expositor valencià a Fitur ha quedat suspès fins al proper 11 de juny per "garantir el dret de defensa" dels acusats, fet pel qual el procés esquiva les eleccions municipals del 24 de maig. Així ho va informar la presidenta de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva, que va explicar que la decisió s'adopta com a conseqüència de la "complexitat" de la causa i per "garantir al màxim el dret de defensa dels acusats".

La sala va estimar les peticions de les defenses que havien demanat la suspensió del judici per la recent incorporació a la causa de documentació que no estava a disposició de les parts en el moment de formular els escrits d'acusació i defensa. Després d'un recés d'uns 45 minuts en què la Sala va analitzar la qüestió, la presidenta va comunicar la decisió de suspendre el judici, que es reprendrà l'11 de juny, un cop passades les eleccions autonòmiques i municipals.

Segons el TSJCV, la llei processal "arbitra els mecanismes necessaris per poder introduir en aquest moment processal aquells detalls que interessen a la defensa de les parts", com l'aportació de tota la documentació que considerin oportuna o l'obtenció dels corresponents testimonis.