El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha enviat a la presó la mare de la família detinguda dimarts a Badalona que volia enviar els seus fills bessons de 16 anys a Síria per integrar-se en un grup gihadista, mentre el pare va quedar en llibertat i els menors ingressaran en un centre de rehabilitació durant sis mesos.

Els quatre membres de la família arrestats a Badalona, just abans que els menors es disposessin a viatjar a Síria, van passar ahir a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i del jutge central de menors José Luis Castro, que els imputen un delicte d'integració en banda terrorista. Ruz va dictar presó per a la dona perquè considera que és ella qui va facilitar als adolescents les gestions per posteriorment desplaçar-se a la zona de conflicte i a l'home li ha imposat l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició de sortir d'Espanya. Els bessons, que ja van perdre el germà gran, mort fa un any a Síria lluitant amb el grup terrorista Estat Islàmic, van comparèixer davant del jutge central de menors, que va acordar ingressar-los en un centre de reforma, en règim tancat, durant sis mesos.

Aquesta mesura s'ha adoptat, segons fonts jurídiques, a petició de la Fiscalia de menors i com a mecanisme de protecció dels joves davant el seu entorn, així com per la gravetat dels fets que se'ls imputen. D'altra banda, el matrimoni va respondre a les preguntes que el jutge Ruz va acordar contra ells de les mesures sol·licitades per la Fiscalia de l'Audiència Nacional.