El president del govern, Mariano Rajoy, ha convocat els integrants de la junta directiva nacional del PP el pròxim dia 7 d'abril, després del parèntesi de la Setmana Santa, per analitzar l'estratègia i les perspectives del partit davant el període electoral que té alr davant.

La junta directiva nacional és l'òrgan més important del partit entre congressos, i és format, entre d'altres, pels membres de la cúpula popular, els parlamentaris nacionals i europeus, els presidents autonòmics i els màxims responsables del PP a cada província. La del dimarts 7 d'abril serà la primera reunió d'aquest òrgan del PP en el període de dos anys, ja que l'última que va convocar Rajoy va ser el 3 d'abril del 2013.

A la cita de la setmana que ve, segons fonts del PP, s'abordarà l'estratègia que ha de desenvolupar el partit davant les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig i les generals de final d'any. En aquest context, és previsible que hi hagi alguna referència als resultats del PP a les recents eleccions andaluses, que Rajoy ha reconegut que no han estat els esperats.

Davant d'això i les importants cites electorals que hi ha al davant, el president del govern i del PP es va mostrar, dimarts passat, disposat a "corregir el que calgui corregir" i treballar encara amb més intensitat. Però va posar èmfasi que el més important és resoldre els problemes dels espanyols i se-guir treballant perquè la recuperació econòmica arribi a tots els ciutadans. Aquest serà un dels missatges centrals que Rajoy traslladarà en la seva intervenció a la junta directiva de dimarts, segons fonts del PP consultades per Efe.

En aquesta línia, Rajoy reiterarà els efectes positius de les reformes estructurals que ha anat posant en marxa al llarg de la legislatura.

També és previsible que hi hagi alguna al·lusió als nous passos que es pretén donar al debat sobiranista de Catalunya, com el preacord de CDC, ERC i diverses entitats per fixar un full de ruta que permeti la independència en el termini de 18 mesos des de les eleccions catalanes del pròxim 27 de setembre.

Les referències a les aspiracions independentistes de Catalunya van ser presents en la intervenció de Rajoy davant la junta directiva nacional de fa dos anys, quan ja va advertir que no parlaria amb el President de la Generalitat, Artur Mas, res que sortís de la llei.

En aquell moment, sense esmentar expressament en cap moment l'extresorer del partit Luis Bárcenas, el president espanyol va apel·lar també al valor de la política i va confiar que la corrupció acabés sent història quan es posessin en marxa les noves mesures contra aquesta xacra proposades pel govern.