Les forces de seguretat turques van abatre una dona i van detenir un home que van atacar ahir amb armes automàtiques i explosius la prefectura de Policia d'Istanbul, en el que és el segon dia consecutiu en què es perpetren atemptats contra edificis oficials.

L'atac va tenir lloc al migdia, quan dues persones van llançar una granada i van començar a disparar contra l'edifici de la direcció central de Policia d'Istanbul, situat en una artèria molt transitada. En respondre la policia al foc, un dels dos assaltants, una dona pèl-roja vestida amb pantalons i jersei, va quedar estesa morta sobre el paviment juntament amb un fusell de tipus kalàixnikov i una pistola. Poc després, els artificiers de la policia van fer detonar dues granades de mà que la jove portava a sobre, segons el diari Radical.

"La direcció de Policia d'Istanbul va ser atacada per dues persones, una d'elles una dona. La terrorista dona, que portava una arma automàtica i una bomba, va morir durant el tiroteig, l'altre assaltant va fugir ferit i un policia va ser lleument ferit", va declarar a la premsa el governador d'Istanbul, Vasip Sahin. Una mica més tard, un comunicat de la seva oficina va elevar a dos el nombre d'agents ferits lleus en el tiroteig.

Poc després de l'assalt va ser detingut el sospitós ferit, així com 13 sospitosos més, ja que es creu que podria haver fins a cinc persones implicades en l'atac, assenyala el diari Hürriyet. Anit, l'assalt no havia estat reivindicat, però es va produir un dia després que dos suposats membres del grup d'ultraesquerra Partit-Front Revolucionari d'Alliberament Popular (DHKP-C) prenguessin com a ostatge un fiscal al Palau de Justícia d'Istanbul. Tant els dos segrestadors com el fiscal, Mehmet Selim Kiraz, van morir durant l'operació de rescat, que es va llançar després de sis hores de negociació.

El diari Hürriyet, citant fonts policials, assegura que la policia ja ha identificat l'assaltant morta ahir, com a Elif Sultan Kalsen. Aquesta identitat va ser inicialment atribuïda a una dona que es va immolar el 31 de gener en una comissaria d'Istanbul, encara que la família ho va desmentir i l'atac es va acabar vinculant a corrents islamistes.