Uns 269.000 vehicles ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre dijous a les tres de la tarda i aquest divendres a les deu del matí. Segons el Servei Català de Trànsit, és un 66% del total de vehicles que es preveu que es mobilitzaran en la segona fase de l''operació sortida' de Setmana Santa (410.000), que s'allargarà fins dissabte al migdia. Aquest divendres se circula amb absoluta normalitat a les carreteres i autopistes catalanes. Des de dijous a les tres de la tarda pràcticament no s'han registrat incidències a les carreteres. Només s'han produït cues puntuals a la N-340 al Vendrell i a l'Arboç i a la N-260 per accedir a Puigcerdà.

El Servei Català de Trànsit calcula que sortiran de Barcelona i la seva àrea metropolitana fins a 410.000 vehicles des de dijous a les tres de la tarda i fins aquest dissabte a la mateixa hora, mentre que per al dilluns se'n preveu el retorn d'uns 600.000, ja que s'inclouran aquells que ja van marxar durant els dies previs.

En total, es desplegaran 400 agents dels Mossos d'Esquadra, que faran un total de 1.373 controls policials per detectar infraccions.

Segons ha apuntat el Servei Català de Trànsit, aquest divendres la circulació a les carreteres i autopistes es podria complicar una mica però no es preveuen grans afectacions. Els trams més complicats en aquesta segona fase de l''operació sortida' es preveu que siguin l'AP-7 a Mollet del Vallès, la Roca i Maçanet de la Selva i a Altafulla; l'A-2 a Abrera; la B-23 entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat; la C-16 a Berga; la C-65 a Llagostera; la N-145 a La Seu d'Urgell i la N-340 del Vendrell a Roda de Berà.

El dispositiu de Trànsit amb motiu de la Setmana Santa està previst que finalitzi dilluns a les dotze de la nit, un cop la gran majoria de vehicles ja hagin tornat dels seus destins de vacances de Setmana Santa.