L'Ajuntament de Vitòria ha condemnat l'assassinat dijous a la capital alabesa d'una dona a mans de la seva parella, detinguda després de confessar els fets, i ha convocat una concentració per a dimarts que ve, dia 7. En una declaració institucional, el consistori mostra la seva "absoluta condemna" davant aquest "cruel succés" i insisteix que "no admet ni tolera cap expressió de violència sexista que violi els drets de les dones, ni cap forma de sexisme".

També apel·la a la necessitat d'adoptar mesures col·lectives eficaces per eradicar la violència de gènere. L'Ajuntament de Vitòria ofereix, així mateix, "tot el seu suport" a la família de la dona assassinada i posa tots els mitjans que estan al seu abast per brindar l'ajuda que pugui necessitar. En la declaració difosa als mitjans també s'informa que la corporació municipal i l'Institut Basc de la Dona, Emakunde, convoquen una concentració de condemna dimarts que ve a les dotze del migdia a la plaça d'Espanya.

L'assassinat d'aquesta dona ha provocat la repulsa també dels grups municipals del consistori, que a través de les xarxes socials han censurat aquest fet i han traslladat la seva solidaritat a la família de la víctima.

Sense denúncia

La dona assassinada a Vitòria no havia denunciat amb anterioritat per possibles maltractaments la seva parella, el presumpte autor de la seva mort que es va lliurar a l'Ertzaintza després de confessar el crim. La dona, de 29 anys i de nacionalitat romanesa, va morir després que la seva parella presumptament li clavés diverses ganivetades al domicili familiar situat en un pis del número 3 del carrer Ricardo Buesa de Vitòria, al centre de la capital alabesa.