Un home de 45 anys que practicava ahir al migdia kitesurf davant de la platja del Grau de Pals va resultar ferit greu en xocar contra un mur que hi ha a tocar de l'arena. L'home va haver de ser evacuat en l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques a l'hospital barceloní de la Vall d'Hebron, on va ingressar en estat crític.

La platja del Grau és un punt de referència entre els practicants d'aquesta modalitat de surf amb estel al municipi de Pals.

L'accident va ocórrer quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de tres de la tarda d'ahir. Aleshores, el SEM va rebre l'avís de la topada del practicant de kitesurf, de manera que l'organisme d'atenció sanitària va activar una ambulància medicalitzada i l'helicòpter medicalitzat.

Segons fonts de la Policia Local de Pals, l'esportista hauria sobrevolat la platja i hauria acabat impactant contra el mur que separa el passeig del bloc d'apartaments Golf Mar d'aquesta localitat.

El kitesurf és un esport nàutic que es practica sobre una planxa en què l'esportista, amb l'ajuda d'un estel que l'arrossega, es manté en equilibri sobre la superfície de l'aigua i permet agafar grans velocitats així com fer salts i acrobàcies. Aquest esport, però, requereix d'una gran tècnica per evitar situacions com la que va passar ahir per no perdre'n el control.

El gener de 2011, un home de 35 anys també va patir ferides greus mentre practicava kitesurf davant de la platja Gran de Palamós. El surfista va sortir desequilibrat d'una onada i va caure a l'aigua. No obstant això, l'estel el va arrossegar i va xocar contra les roques de l'espigó del port. Com a conseqüència de la topada, l'home va fracturar-se les cames, motiu pel qual va ser operat al Trueta.