El ministre de Relacions Exteriors iranià, Mohammad Yavaz Zarif, va recordar ahir al govern dels Estats Units que el pacte anunciat per desenvolupar un acord definitiu sobre el programa nuclear iranià exigeix "eliminar, no suspendre" les sancions que actualment pesen sobre el país.

Zarif es va expressar així en declaracions a la televisió iraniana, en què va criticar un document enviat per la Casa Blanca a la premsa del seu país amb informació sobre l'acord en el qual s'afirmava que les sancions econòmiques internacionals que pesen sobre l'Iran, quedarien "en suspens" i el seu aixecament seria "progressiu".

La pressió de Netanyahu

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va reiterar ahir les seves crítiques al pacte preliminar assolit sobre el programa nuclear iranià i va afirmar que seguirà pressionant al govern nord-americà perquè busqui un "millor" acord. "No estic intentant matar qualsevol acord. Estic intentant matar un mal acord", va dir Netanyahu, qui també va recordar que "encara hi ha temps per aconseguir un millor acord" per a totes les parts.