El papa Francesc va recordar ahir i va demanar un alleujament per als cristians perseguits per la seva fe i va implorar la pau a Síria, l'Iraq, Líbia, Iemen i en els altres llocs on segueixen oberts conflictes, durant el seu missatge de Pasqua després de la missa del Diu-menge de Resurrecció.

"Demanem a Jesús victoriós que alleugi el sofriment de tants germans els nostres perseguits a causa del seu nom, així com de tots els que pateixen injustament les conseqüències dels conflictes i les violències que s'estan produint", va dir el pontífex des de la balconada de la lògia central de la basílica vaticana, a la qual va treure el cap per llegir el missatge i impartir la tradicional benedicció Urbi et orbi (a la ciutat i al món).

Després d'oficiar la missa del Diumenge de Resurrecció sota la incessant pluja que ahir va caure a Roma, Francesc va sortir al balcó central de la basílica de Sant Pere del Vaticà per donar el missatge de Pasqua en el qual va enumerar i va demanar la pau en tots els conflictes encara oberts al món. "Una pau per a aquest món sotmès als traficants d'armes", va denunciar també al seu missatge.

En la seva intervenció, Francesc va recordar a totes aquelles persones que han perdut la seva vida pels conflictes, així com aquelles que han estat segrestades o han hagut d'abandonar les seves cases i els seus éssers estimats. Molt especialment, el pontífex es va referir "als joves assassinats dijous a la Universitat de Garissa, a Kenya".

El cap de l'església catòlica va citar Síria i l'Iraq i va demanar "que cessi el fragor de les armes i es restableixi una bona convivència entre els diferents grups que formen aquests estimats països".