L'ONU va advertir ahir que la violència al Iemen continya dificultant el lliurament d'ajuda humanitària a la població que la necessita i va dir que el conflicte continua generant més i més desplaçats dins del país. "La violència continua restringint l'accés humanitari. Malgrat els problemes, els socis humanitaris estan treballant per portar subministraments clau, principalment per donar suport serveis hospitalaris i desplegar equips mèdics d'emergència", va explicar en una conferència de premsa el portaveu Stéphane Dujarric.

Segons van informar ahir les Nacions Unides, cada vegada més civils estan fugint de la capital Sanà i de la província de Saada, al nord-oest del país, i refugiant-se en la província de Amran. En total, unes 28.000 persones han arribat a aquesta zona des de l'inici de la crisi humanitària, segons va assegirar l'ONU.

Des que va començar la violència a mitjans del mes de març, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que més de 540 persones han estat assassinades i unes 1.700 han resultat ferides.

En les últimes hores, els bombardejos de la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita i els combats sobre el terreny han continuat i hi ha informacions sobre la presa d'hospitals per diferents parts, segons l'Oficina de l'ONU per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA).

Dissabte passat, Rússia va presentar al Consell de Seguretat una proposta de resolució per a obligar a que s'observin pauses humanitàries en els bombardejos, per tal d'evacuar als ciutadans estrangers i facilitar el lliurament d'ajuda a la població local. Poc abans, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) havia demanat una treva de 24 hores per subministrar assistència humanitària.

L'organització va anunciar ahir que finalment havia aconseguit permís per portar el país material mèdic per via aèria.