L'exdiputat de CiU Oriol Pujol va blanquejar les comissions que suposadament va cobrar a través de la seva dona Anna Vidal mitjançant inversions en deute públic, la compra de vehicles, l'adquisició d'un habitatge a Urús (Cerdanya) i en despeses habituals familiars, segons un informe d'Hisenda.

L'informe, a què ha tingut accés Efe, ha estat remès a la jutge del "cas ITV", que ha imputat el matrimoni per suborn davant les sospites de què l'empresari Sergi Alsina va fer pagaments per 569.118 euros a les societats de Vidal mitjançant facturació falsa per encobrir suposadament comissions a l'exsecretari general de CDC.

Després d'analitzar els moviments dels comptes i del patrimoni d'Oriol Pujol i d'Anna Vidal, Hisenda conclou que, per "blanquejar els diners procedents dels ingressos rebuts a través de factures falses de les societats de Sergi Alsina", el matrimoni va utilitzar diversos mètodes: la inversió en deute públic, la inversió directa dels diners en cotxes i en un habitatge i en les despeses habituals de la família.

Segons l'informe, Vidal va girar factures per valor de 569.118 euros a través de les seves societats Avima Projectes i Serveis i Participació Nova D a l'empresari imputat Sergi Alsina -amic íntim d'Oriol Pujol-, per treballs suposadament ficticis encarregats per les seves societats Bersenat, Alta Partners i Inversions Fraberte, entre 2007 i 2012.

Malgrat que Oriol Pujol no figura ni com a soci ni com a administrador de les societats de la seva dona, l'Agència Tributària conclou que l'exdiputat de CiU es va beneficiar finalment també d'aquests ingressos irregulars que cobrava Vidal, a canvi suposadament de què Alsina s'aprofités de la seva influència política.

Segons l'informe, les "nòmines" que Vidal cobrava de Bersenat, que l'Agència Tributària situa com "ingressos irregulars" basats en "factures falses", eren transferides d'un compte de la seva societat Avima Projectes a una llibreta compartida pel matrimoni.

D'aquesta forma, segons Hisenda, es pot constatar que les percepcions de rendiments del treball d'Anna Vidal, "procedents en última instància de factures falses, són utilitzades en part per afrontar les despeses comunes familiars i en part per invertir tots dos en deute públic, de manera que Oriol Pujol es beneficia dels ingressos irregulars percebuts de les societats de Sergi Alsina a través de la seva cònjuge".

A càrrec del compte familiar a la qual Pujol i Alsina van derivar part de les suposades comissions, el matrimoni va comprar al novembre del 2012 un Seat Alambra valorat en 30.926 euros, després que Alsina s'aprofités suposadament de la influència d'Oriol Pujol per intermediar en un projecte amb Seat i el grup SESE.

Anna Vidal va acumular en una altra llibreta, a nom de la seva societat Serveis i Participació Nova D, el major nombre d'"ingressos irregulars", tant de les empreses de Sergi Alsina com del productor televisiu Oriol Carbó, que suposadament també li va pagar altres 105.560 per informes ficticis, segons Hisenda.

Segons l'informe, Anna Vidal va traspassar l'agost del 2010 un total de 100.000 euros d'aquesta llibreta a una altra en la que Oriol Pujol cobrava els seus rendiments de treball (entre gener de 2007 i desembre del 2012 va cobrar un total de 449.259 euros com a diputat al Parlament).

Hisenda adverteix de què aquests 100.000 euros suposen un "traspàs directe de fons irregulars" de la llibreta d'Anna Vidal al compte particular del seu marit, ja que són fons que "procedirien de les factures falses girades per les societats de Sergi Alsina i d'Oriol Carbó pels serveis ficticis de Serveis i Participació.

"D'especial rellevància també resulta ser -agrega Hisenda-, que el mateix dia que s'abonen els 100.000 euros en el compte particular d'Oriol Pujol, aquest emet un xec per import de 108.000 euros a favor de Teyco", la immobiliària de Jordi Sumarroca, molt vinculat als Pujol, a la que el matrimoni va comprar un habitatge a Urús (Cerdanya) per més d'un milió d'euros.

Segons Hisenda, en vista d'aquest moviment "es pot concloure que Oriol Pujol hauria adquirit part del seu percentatge de l'habitatge d'Urús dels ingressos il·legals percebuts de les societats de la seva dona".

Des d'aquesta llibreta també es van fer diverses transferències als comptes conjunts del matrimoni i es va adquirir un Audi A6 a nom de la societat amb l'anotació "Oriol Pujol", del que Hisenda dedueix que es tractaria d'un vehicle destinat a l'ús particular de l'exdiputat de CiU.