Les autoritats turques van tancar ahir durant diverses hores la xarxa social Twitter i mantenien, anit, bloquejat el servei de vídeos Youtube, mentre aquest no retiri la fotografia del fiscal segrestat i assassinat dimarts passat. L'ordre judicial d'impedir l'accés a 166 pàgines web i missatges de xarxes socials va arribar avui als proveïdors, que van començar a implementar-la de forma progressiva a partir del migdia. Si no fos possible tècnicament censurar la URL exacta amb la foto, caldria bloquejar la pàgina web sencera, segons preveia l'ordre judicial, emesa a Istanbul.

Això és el que va passar amb Twitter i Youtube, inaccessibles durant gran part del dilluns per al públic turc. Encara que en un primer moment el bloqueig també anava a afectar la xarxa Facebook, l'empresa es va comprometre immediatament a eliminar la fotografia polèmica i el tancament no es va fer efectiu.

Twitter va prendre mesures similars durant la tarda i cap a les quatre de la tarda també va tornar a ser accessible des del país. Els missatges concrets que incloïen la imatge del fiscal segrestat han estat substituïts ara pel missatge: "Piulada suspesa a: Turquia", encara que sí es podien veure des de fora del país.