La marxa del diputat d'UPyD Toni Cantó, que ahir va anunciar la seva renúncia a l'acta de diputat al Congrés i a encapçalar la candidatura al País Valencià, ha aguditzat la crisi al partit, immers en disputes internes després dels pèssims resultats a les eleccions andaluses i els mals auguris en els sondejos. Després de setmanes de llargs estira-i-arronsa amb la direcció d'UPyD, la renúncia de Cantó era esperada i ha aprofundit en la crisi de lideratge de Rosa Díez, assetjada pels que aposten per una convergència amb Ciutadans, partit que sembla haver-li arrabassat bona part de les seves expectatives electorals.

Cantó va reconèixer que ha estat una decisió "complicada i difícil" perquè sent una "afinitat" amb el projecte i amb molts afiliats i candidats d'UPyD i per això esperarà al congrés de juny per decidir si segueix o no en el partit. En una roda de premsa en un hotel de València, el fins ara diputat va reiterar la necessitat d'una confluència electoral entre UPyD i C's encara que va deixar clar que no ha "negociat res" amb Albert Rivera durant aquests últims dies, ni preveu de moment passar-se a Ciutadans.

Després d'assegurar que l'única carrera que comença ara és "tornar al teatre", Cantó va tenir paraules de lloança per Rosa Díez, una figura que, segons la seva opinió, va obrir el camí de ruptura del bipartidisme.