Els deutes alemanys a Grècia per danys en la Segona Guerra Mundial i el préstec forçós que Atenes va donar al règim nazi ascendeixen en l'actualitat a 278.700 milions d'euros, segons els càlculs realitzats pel Parlament i el Tribunal de Comptes hel·lè. Segons el viceministre de Finances grec, Dimitris Mardas, el cost total de les reparacions pels danys individuals i infraestructures sumen 278.700 milions d'euros, dels quals 10.300 milions corresponen al préstec forçós.

Mardas va recordar que a la Conferència de París del 1946, on es va traçar el mapa polític de després de la guerra, s'havia calculat que la suma de les reparacions eren de 341.200 milions d'euros (313.855 milions de dòlars). Grècia exigeix a Alemanya reparacions a les víctimes i per la devastació d'infraestructures i pel crèdit que el III Reich va obligar a concedir-li a Atenes. Concretament, es tracta del préstec obligatori de 476 milions de reichsmark (moneda usada a Alemanya fins al 1948) que mai va ser retornat, excepte el primer tram abonat encara pel règim nazi. A això s'hi afegeixen reclamacions per la devastació de les infraestructures, cosa que els experts consideren difícil de calcular en l'actualitat. El govern alemany ha sostingut repetidament que la disputa sobre les reparacions és una qüestió tancada i al·ludeix al fet que ja va fer a Grècia un pagament el 1960 de 115 milions de marcs.

Tsipras visita Moscou

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, inicia avui el seu primer viatge oficial a Moscou amb l'objectiu d'enfortir les relacions entre els dos països, un acostament que ha revifat els recels d'Europa en un moment en què Grècia afronta greus problemes de liquiditat.