L'exdiputat de CiU Oriol Pujol va blanquejar les comissions que suposadament va cobrar a través de la seva dona, Anna Vidal, mitjançant inversions en deute públic, la compra de vehicles, l'adquisició d'un habitatge a Urús i en despeses habituals familiars, segons un informe d'Hisenda. L'informe ha estat remès a la jutge del cas ITV, que ha imputat el matrimoni per suborn davant les sospites que l'empresari Sergi Alsina va fer pagaments per 569.118 euros a les societats de Vidal mitjançant facturació falsa per encobrir suposadament comissions a Oriol Pujol.

Precisament ahir, Alsina va comparèixer al Parlament, on va negar haver incorregut en tràfic d'influències ni activitats il·lícites i va afirmar que, quan va demanar al seu "amic" Oriol Pujol que li facilités contactes amb autoritats, ho va fer "de bona fe" per reduir l'impacte de deslocalitzacions industrials. Després d'analitzar els moviments dels seus comptes i d'Oriol Pujol i d'Anna Vidal, Hisenda conclou que, per "blanquejar els diners procedents rebuts a través de factures falses de les societats de Sergi Alsina", el matrimoni va usar diversos mètodes: inversió en deute públic, inversió directa en cotxes i en un habitatge i en despeses habituals de la família.

Segons l'informe, Vidal va girar factures per valor de 569.118 euros a través de les societats Avima Projectes i Serveis i Participació Nova D a l'empresari imputat Sergi Alsina -amic íntim d'Oriol Pujol-, per treballs suposadament ficticis encarregats per les seves societats Bersenat, Alta Partners i Inversions Fraberte, entre 2007 i 2012. Malgrat que Oriol Pujol no figura ni com a soci ni com a administrador de les societats de la seva dona, Hisenda conclou que es va beneficiar d'aquests ingressos irregulars que cobrava Vidal, a canvi suposadament que Alsina s'aprofités de la seva influència política. Segons l'informe, les "nòmines" que Vidal cobrava de Bersenat, que l'Agència Tributària situa com "ingressos irregulars" basats en "factures falses", eren transferides d'un compte de la seva societat Avima Projectes a una llibreta compartida pel matrimoni. Segons Hisenda, es pot constatar que les percepcions de rendiments del treball de Vidal, "procedents en última instància de factures falses, són usades en part per afrontar les despeses comunes familiars i en part per invertir tots dos en deute públic, de manera que Oriol Pujol es beneficia dels ingressos irregulars percebuts de les societats de Sergi Alsina a través de la seva cònjuge".

A càrrec del compte familiar al qual Pujol i Alsina van derivar part de les suposades comissions, el matrimoni va comprar el novembre del 2012 un Seat Alhambra valorat en 30.926 euros, després que Alsina s'aprofités suposadament de la influència de Pujol per intermediar en un projecte amb Seat i SESE. Vidal va acumular en una altra llibreta, a nom de la societat Serveis i Participació Nova D, el major nombre d'"ingressos irregulars", tant de les empreses d'Alsina com del productor televisiu Oriol Carbó, que suposadament també li va pagar 105.560 euros per informes ficticis, segons Hisenda. Segons l'informe, Vidal va traspassar l'agost del 2010 un total de 100.000 euros d'aquesta llibreta a una altra en què Oriol Pujol cobrava els seus rendiments de treball (entre gener de 2007 i desembre de 2012 va cobrar 449.259 euros com a diputat al Parlament). Hisenda adverteix que hi ha 100.000 euros que suposen un "traspàs directe de fons irregulars" de la llibreta d'Anna Vidal al compte particular del seu marit, ja que són fons que procedirien de les factures falses girades per les societats de Sergi Alsina i d'Oriol Carbó pels serveis ficticis de Serveis i Participació. Des d'aquesta llibreta també es van fer diverses transferències als comptes conjunts del matrimoni i es va adquirir un Audi A6 a nom de la societat amb l'anotació "Oriol Pujol", de la qual Hisenda dedueix que es tractaria d'un vehicle destinat a l'ús particular de l'exdiputat.