El president del govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va reivindicar ahir la marca PP, va presumir de la "unitat" que hi ha al seu partit i va demanar als dirigents populars que no es distreguin amb discussions internes "irrellevants" i que es posin a treballar per guanyar les properes cites amb les urnes. Rajoy va buscar així tancar la polèmica que ha envoltat el partit els darrers dies amb encreuaments de retrets pels mals resultats a Andalusia, la suposada falta d'unitat o el lideratge de la secretària general, María Dolores de Cospedal, i va assenyalar que els objectius del PP en són dos i van "íntimament lligats": guanyar les eleccions i consolidar la recuperació econòmica.

A més, va deixar clar que el discurs que ha de portar el PP al carrer per demanar el vot és el de la recuperació, perquè és un "aval" per al partit i "el que importa" als ciutadans, va insistir que el país va "millor" i va assegurar que moltes de les dades que ho confirmen ja no són només macroeconomia, sinó "la vida real". A la Junta Directiva Nacional, en la qual no hi va haver cap més intervencions que la de Rajoy, Cospedal i el vicesecretari d'Organització, Carlos Floriano, el president del govern no va voler esperar i poc després de començar el discurs va llançar un missatge als presents: "convé distingir l'important del que no ho és".

Així, va començar dient a tots els presents -dirigents, presidents autonòmics, parlamentaris i alcaldes, entre molts altres- que "convé no distreure's o deixar-se distreure amb assumptes menys importants quan no intranscendents o irrellevants", i els va demanar centrar-se en els dos objectius esmentats.

Tot i que va admetre que "cadascú" al partit té "la seva personalitat" o les seves opinions, Rajoy va negar que el PP sigui una força política personalista, per després sentenciar que el seu partit està unit. I ho va dir amb una frase que es va endur l'aplaudiment més rotund de la sessió: "no faré cap crida a la unitat perquè aquest és un partit unit", va afirmar, a més d'assenyalar que tampoc farà una crida a la responsabilitat perquè el seu partit la "malbarata".

Va considerar també que el país necessita "un PP en plena forma" per consolidar la recuperació i "garantir el benestar" dels propers anys, i per això va reclamar als seus "un nou esforç" davant els pròxims comicis, no només pel partit sinó pel país.

Comparació amb el PSOE

En tot moment Rajoy va contraposar la gestió i la història del Partit Popular amb altres forces com el PSOE o els partits de nova generació com Podem o Ciutadans. Va assenyalar que la història del Partit Popular té "més de quatre hores" i votar el seu partit no és fer "experiments ni jugar a la ruleta".